In gesprek met vrijwilligster Lizzy Boots

Als lid van Dementievriendelijk Roermond denk ik dat BelMaatje (de Belbrigade) mogelijk ook een mooie rol zou kunnen spelen voor mensen met dementie; zij hebben immers ook behoefte aan een luisterend oor en er toe doen en door de crisis is er veel reguliere zorg tijdelijk weggevallen of verminderd.

“Vanuit mijn werk als onderzoeker/psycholoog aan de universiteit Maastricht ben ik altijd op zoek naar nieuwe manieren om de maatschappij te veranderen om eenzaamheid aan te pakken. Toen dit initiatief langskwam op Facebook sprak het me direct aan; op zo’n laagdrempelige manier iets kunnen betekenen en ook nog eens in m’n eigen stadje Roermond, ik heb me direct opgegeven en het doorgestuurd naar vriendinnen. Een tijdje later werd ik gekoppeld aan mw. Meisters, een ontzettende leuke lieve dame die allesbehalve eenzaam is maar het gewoon gezellig vind om met iemand te kletsen. We hebben het vanaf het eerste belletje over vanalles; ik krijg soms goede raad over het leven als jonge moeder, we speculeren over de toekomst na de coronacrisis en ik leer ontzettend veel van de positieve manier hoe ze altijd in het leven is blijven staan.

Ik denk dat de Belbrigade heel goed werkt voor mensen zoals mij en mw. Meisters, maar misschien is er nog méér dat we samen kunnen bereiken. Als lid van Dementievriendelijk Roermond denk ik dat de Belbrigade mogelijk ook een mooie rol zou kunnen spelen voor mensen met dementie; zij hebben immers ook behoefte aan een luisterend oor en er toe doen en door de crisis is er veel reguliere zorg tijdelijk weggevallen of verminderd. De Belbrigade heeft zoveel vrijwilligers die graag willen luisteren en praten met mensen, misschien is daar met wat training nog een mooie match te maken, dat gaan we verder onderzoeken.”

Heb jij een
Maatje nodig?

Wil jij een
Maatje worden?

* dit is een verplicht veld

Maatje nodig?

Er zijn Maatjes die er graag voor je zijn. Vraag hier je Maatje aan.

* dit veld is verplicht

Maatje worden?

Je kunt als Maatje hulp of ondersteuning bieden en een groot verschil maken in het leven van een ander.

* dit veld is verplicht

Maatje op Maat maakt gebruik van Cookies ter verbetering van de website.