Maatje Kenny aan het woord

Maatje Kenny.: Het worden van Maatje is meer dan vrijwilligerswerk, het is een vriendschap die je opbouwt en onderhoudt. Daarnaast help je iemand én groei je als mens, wie wil dat nu niet.

Sinds kort ben ik onderdeel geworden van de vrijwilligersorganisatie Wel.kom. De organisatie richt zich op verschillende perspectieven, maar wat mij in het bijzonder trok was het ‘’Maatje op Maat’’ onderdeel. Na een kort gesprek met iemand van de organisatie ben ik erg enthousiast geworden en heb ik definitief besloten om Maatje te worden.

Zo gezegd, zo gedaan en voordat ik het wist was ik gekoppeld aan een potentieel Maatje. Om samen regelmatig iets leuks te doen, moet het van beide kanten klikken en daarom wordt er eerst een kennismakingsgesprek gepland. Tijdens dit gesprek praat je over koetjes en kalfjes, maar ga je ook de diepte in om elkaar beter te leren kennen. Toen dit gesprek eenmaal had plaatsgevonden, was het van beide kanten duidelijk dat de klik er was.

Ik ben Maatje geworden van een oudere man die vanwege privé omstandigheden behoefte heeft aan gezelschap, waarmee hij leuke activiteiten kan ondernemen. We zien elkaar om de week en gaan dan gezellig een blokje lopen en erna een kopje koffie drinken. Beiden kijken we elke keer uit naar die vrijdagochtend, dan kunnen we lekker bijkletsen en even afschakelen.

Het worden van Maatje is meer dan vrijwilligerswerk, het is een vriendschap die je opbouwt en onderhoudt. Daarnaast help je iemand én groei je als mens, wie wil dat nu niet. Voor mij is het worden van Maatje een van de meest belonende activiteiten die ik de afgelopen jaren heb uitgevoerd.

Heb jij een
Maatje nodig?

Wil jij een
Maatje worden?

* dit is een verplicht veld

Maatje nodig?

Er zijn Maatjes die er graag voor je zijn. Vraag hier je Maatje aan.

* dit veld is verplicht

Maatje worden?

Je kunt als Maatje hulp of ondersteuning bieden en een groot verschil maken in het leven van een ander.

* dit veld is verplicht

Maatje op Maat maakt gebruik van Cookies ter verbetering van de website.