Ervaringen van een Maatje!

Zeg nou zelf, deze dingen één uurtje in de week samen doen is toch in alle opzichten beter dan de verloren tijd aan Netflix of de laptop?

“Nu bijna een jaar geleden meldde ik mij aan als Maatje bij Stichting Wel.Kom. Ik had er al wel vaker bij stilgestaan dat eenzaamheid zo ‘zonde’ is, juist omdat je eigenlijk met weinig, veel voor een eenzaam iemand kunt betekenen. Nu was het nog daad bij het woord voegen. Mijn aanmelding werd met veel enthousiasme ontvangen omdat vrijwilligers doorgaans niet zo jong zijn, maar er (helaas) wel vraag naar hen is; eenzaamheid is namelijk niet per se gekoppeld aan leeftijd. Zodoende werd ik gematcht aan Merel: een hele gezellige meid die van veel dezelfde dingen houd als ik. Terrassen, wandelen, spelletjes. En zeg nou zelf, deze dingen één uurtje in de week samen doen is toch in alle opzichten beter dan de verloren tijd aan Netflix of de laptop?

Naast de voldoening die ik eruit haal – je merkt immers dat een Maatje dankbaar is – kan ik er zelf ook echt naar uitkijken. Het is een moment in de week dat je toch even met beide benen op de grond zet en je doet inzien dat het juist de kleine dingen zijn die ertoe doen. Het dingen voor lief nemen sluipt er zo in tegenwoordig, dat het belangrijk is ook juist van elkaar te leren en van simpelweg het gezelschap te genieten.”

Heb jij een
Maatje nodig?

Wil jij een
Maatje worden?

* dit is een verplicht veld

Maatje nodig?

Er zijn Maatjes die er graag voor je zijn. Vraag hier je Maatje aan.

* dit veld is verplicht

Maatje worden?

Je kunt als Maatje hulp of ondersteuning bieden en een groot verschil maken in het leven van een ander.

* dit veld is verplicht

Maatje op Maat maakt gebruik van Cookies ter verbetering van de website.