Elza en ik blijven BelMaatjes

"Lees het inspirerende verhaal van de BelMaatjes Wendy en Elza; doorgaans wonen de maatjes beide in Roermond of omgeving, maar hier zie je maar weer dat een BelMaatje ook ergens anders kan wonen...."

Wendy: “In maart 2020 heb ik me aangemeld als belmaatje bij De Belbrigade in Roermond. Zelf woon ik er niet (ik woon in Waalwijk), maar daar voel je niks van aan de telefoon.

Ik werk al jaren als zzp’er als trainingsacteur en coach en mijn werk kwam dat voorjaar, zoals bij zovelen, volledig stil te liggen. Tegelijkertijd bleken er mensen eenzamer te zijn dan ooit. Dus ik hoefde niet snel na te denken om me aan te melden bij dit mooie initiatief. Kon ik doen wat ik graag doe en zo belangrijk vind in dit leven: contact en verbinding maken met een ander.

Al snel werd ik gekoppeld aan ‘mijn mevrouw’: Elza. Zij bleek ook een Brabantse te zijn die nu al een tijd in Roermond woont. Dit was het eerste aanknopingspunt dat we hadden en hierna volgden er velen. We bellen dus nu al bijna anderhalf jaar met elkaar. Vorig jaar zomer nodigde ze me uit om eens langs te komen en dat heb ik gedaan. Ik was haar gast en mocht bij binnenkomst aanschuiven aan de lunch en daarna reden we naar Roermond. Ik bood aan om te rijden, maar ze stond erop om mij te rijden, want ik was al helemaal uit Waalwijk gekomen. We hebben samen wat boodschappen gedaan en zijn daarna de stad in geweest. Ze wilde nog graag wat kleding kopen en dat hebben we gedaan en afgesloten met een kopje koffie op het terras. (zie foto)

Aan de telefoon is er altijd gespreksstof genoeg, want Elza maakt nog wekelijks allerlei avonturen mee. Mooie, maar ook minder mooie dingen en dan is het fijn om dat even van je af te kunnen praten. Als je woorden geeft aan je emoties of ervaringen, kun je ze uiten. Uiten en delen, geeft weer ruimte. Zoals Elza zo mooi tegen me zei in ons eerste gesprek: “als je lang niemand hebt gesproken en er is dan een luisterend oor, ga je af als een wekker”. Ik ben blij dat ik een luisterend oor kan bieden aan haar en op die manier iets terug kan doen voor iemand die in haar leven veel gedaan heeft (en nog) voor anderen. Er komen allerlei onderwerpen voorbij; dingen die ze in haar leven heeft mee gemaakt, dingen die ze nu mee maakt, maar het gaat ook over de tuin, Maxima en het songfestival. Ze heeft leuke humor, dus naast praten, lachen we ook samen.”

Lockdown of niet, Corona of niet; Elza en ik blijven belmaatjes.

Heb jij een
Maatje nodig?

Wil jij een
Maatje worden?

* dit is een verplicht veld

Maatje nodig?

Er zijn Maatjes die er graag voor je zijn. Vraag hier je Maatje aan.

* dit veld is verplicht

Maatje worden?

Je kunt als Maatje hulp of ondersteuning bieden en een groot verschil maken in het leven van een ander.

* dit veld is verplicht

Maatje op Maat maakt gebruik van Cookies ter verbetering van de website.